utorok 29. januára 2008

Super video : Evolution of Dance,

Katarína

Krstné meno Katarína je gréckeho pôvodu a znamená "čistá", "mravná". Na Slovensku patrí toto meno medzi Katka, Katarínka, Katuška medzi bežné a meniny oslavujú 25. novembra. U nositeliek krstného mena Katarína prevládajú obratnosť, inteligencia, emócie a súcit. Kataríny či Katky sa nedajú len tak ľahko ovplyvniť. Sú introvertky so vzťahovačnými sklonmi. Majú pevnú vôľu, no nie všetky úlohy dotiahnu. Neraz si nestihnú veci dôkladne premyslieť. Veľmi ľahko sa prispôsobujú a neúspechy znášajú pokojne. Kataríny sa môžu uplatniť napríklad v oblasti médií, umenia, politiky, ale aj v biznise. Ich životaschopnosť je dobrá, ale zdravie nestále, priveľmi ovplyvňované náladami. Kataríny potrebujú hlavne uvoľnenie a dostatočný odpočinok. Ovplyvňuje ich planéta Slnko. Šťastné farby dám s uvedeným menom sú zlatá a žltá. Ochranné rastliny ľubovník a mak, ochranné kamene jantár a olivín.

Kristína

Ženské meno Kristína má grécky pôvod a v preklade znamená "kresťanka". Toto meno patrí na Slovensku k populárnym a nositeľky oslovujeme Tina, Tinka, Kristínka. Meniny oslavujú 16. januára. Kristíny konajú s veľkou rozvahou a nedajú sa len tak ľahko rozhnevať. Stoja oboma nohami na pevnej zemi. Sú cieľavedomé a dôkladne študujú, či ide o filozofiu, právo alebo ekonómiu. Už v dievčenskom veku sú Kristínky roztomilé, ale aj opatrné a dosť uzavreté. V citovej oblasti oceňujú porozumenie a nežnosť. Ich zdravie je v podstate dobré, no v detstve si vyžadujú veľkú opateru. Kristínam prospeje striedmosť v strave a častý pobyt v prírode. Obľúbená farba týchto žien je pomarančová a biela, ochranné kamene jaspis a nefrit. Ich totemová rastlina je encián.

Lea

Ženské meno Lea má hebrejský pôvod a v preklade znamená "antilopa". Nositeľky tohto biblického, na Slovensku menej častého mena oslovujeme Lejka, Leji. Meniny majú 29. apríla. Ich zvierací totem je laň, ktorá dobre vysvetľuje emotívnosť, ktora sa ich zavše zmocní. Tú vyvažuje upokojujúca lipa, ktorá je rastlinným totemom týchto žien. Lejky sú aj objektívne, čestné a málo ovplyvniteľné. Drsné správanie iných v nich vyvoláva prudké reakcie. Radi sa obetujú, sú šťastné vtedy, keď dávajú. Obávajú sa všetkých "hier" týkajúcich sa citov. Životaschopnosť týchto žien je skvelá, odolávajú dobre únave aj preťaženosti. Ich šťastné farby sú modrá, čierna a zelená, ochranné rastliny medovka, baza a divozel, ochranné kamene ametyst, jaspis a perla.

Ľudovít

Mužské meno Ľudovít je na Slovensku menej zaužívané, nemeckého pôvodu a v preklade znamená "slávny bojovník", "preslávený v boji". Nositeľov oslovujeme Ľudo, Ľudko, Ľudovítko, Lalino a meniny oslavujú 25. augusta. Muži s týmto menom sú obdarení veľkou emotívnosťou a tvorivosťou. Sú aj výrazne nezávislí a predvídaví. Ľudovítovia sú ľudia s veľkolepými myšlienkami a pozoruhodnou predstavivosťou. Ich vystupovanie je na vysokej úrovni. Môžu sa uplatniť napríklad v oblasti techniky alebo marketingu. Nie je vždy ľahké s nimi vychádzať. Životaschopnosť Ľudovítov nie je celkom taká, aká by mala byť. Ich nedisciplinovanosť sa prejavuje hlavne v stravovaní. Ovplyvňuje ich planéta Mesiac. Šťastné farby Ľudovítov sú modrá a zelená. Ochranné rastliny repík a sedmokráska, ochranné kamene avanturín, karneol a achát

Malvína

Ženské krstné meno Malvína má germánsky pôvod, čo v preklade znamená "priateľka práva, "spravodlivá". Malvíny, ktoré oslovujeme Malvínka, Malka majú meniny 11. januára. Na Slovensku toto meno nie je časté. Vystupovanie Malvíniek je odmalička sebaisté. Sú tiež veľmi citlivé, niekedy až impulzívne. Ťažko nachádzajú rovnováhu a vaľakrát veci nadsadzujú, len aby zapôsobili na okolie. Priťahuje ich dramatické umenie. Malvíny sú spoločensky zamerané ženy a dokonalé ako hostiteľky. Majú výnimočnú schopnosť prispôsobiť sa, cítia sa dobre takmer všade. Zdravie týchto žien je uspokojivé, ale ak majú nevyváženú životosprávu, riskujú, že priberú. Malvíny by si mali dopriať dostatok spánku. Ich obľúbená farba je modrá, ochranná rastlina levanduľa, ochranné kamene topás a granát.

Marcel

Mužské meno Marcel má latinský pôvod a jeho význam je "bojovník". Nositeľov tohto na Slovensku menej rozšíreného mena oslovujeme aj Marcelko, Macko, Maco. Meniny oslavujú 20. apríla. Marcelovia sa rozhodujú zdanlivo narýchlo, no v skutočnosti ich rozhodnutia dlho dozrievajú. Veľmi dobre vedia využívať svoje schopnosti a kontakty. Môžu byť z nich preto napríklad úspešní obchodní zástupcovia. Ich prístup k ľuďom je individuálny. Citlivosť Marcelov je skutočná, miestami sa k nej pripája vypočítavosť. Marcelovia majú životnú silu zdatného rysa. Potrebujú hlavne pohyb. Ovplyvňuje ich planéta Jupiter. Ich šťastné farby sú modrá a žltá, ochranné rastliny žihľava, skalica a šalvia, ochranné kamene ametyst a tyrkys.